tilbake

Møt en forsker. Kan hypnose forebygge langvarige smerter og fatigue hos brystkreftopererte?

Hvert år opereres flere tusen norske kvinner for brystkreft. Nærmere halvparten av dem sliter med smerter og utmattelse i lang tid etter operasjon. I dag finnes det ingen effektive måter å forebygge slike senskader på. Det ville Silje Endresen Reme og hennes forskerteam gjøre noe med. Hun er en av mange forskere som har mottatt midler fra Kreftforeningen.

Tidspunkt
28.10.23 kl 13:00 - 28.10.23 kl 14:00
Påmeldingsfrist
28.10.23
Sted
Kongens gate 6
Kongens gate 6, OSLO
Ledige plasser
Antall ledige plasser:
99

Om arrangementet

Tidligere forskning har vist at en kort hypnosebehandling rett før operasjon hadde stor effekt på smerter og utmattelse rett etter operasjon hos amerikanske kvinner. Remes forskningsgruppe ville bl.a. undersøke om den samme behandlingen har like stor effekt hos norske kvinner med brystkreft, og videre – om hypnosen sammen med en psykologisk oppfølging etter operasjonen, kan bidra til bedre funksjon og livskvalitet.

Møt en forsker
Møt en forsker er en møteserie der du kan møte kreftforskere som har fått støtte fra Kreftforeningen. Her kan du lære noe nytt, stille spørsmål og se høre om noen av de forskningsprosjektene alle våre medlemmer og givere bidrar til å støtte.  

Sted og tid
Kreftforeningens Vitensenter, Kongens gate 6, 0153 Oslo.

Dørene åpner kl. 12.
Foredraget varer fra kl. 13 til 14.

Arrangementet er gratis, men vi ønsker påmelding

Det vil være mulig å utforske Kreftforeningens Vitensenter før og etter foredraget.

Velkommen!