tilbake

Møt en forsker: Hvorfor blir man så utmattet av kreft?

Forsker og prosjektleder Alexander Fosså kommer for å fortelle oss om kronisk fatigue, nåla i høystakken og snøen som falt i fjor.

Tidspunkt
08.06.23 kl 16:30 - 08.06.23 kl 18:00
Påmeldingsfrist
08.06.23
Sted
Kreftforeningens Vitensenter
Kongens gate 6, Oslo, Inngang på hjørnet av Rådhusgaten/Kongens gate, OSLO
Ledige plasser
Antall ledige plasser:
49

Om arrangementet

Kronisk fatigue er en tilstand karakterisert av utmattelsessymptomer og som kan ramme pasienter etter kreft og kreftbehandling. Kronisk fatigue kan være svært plagsomt, begrensende for livsutfoldelsen privat, sosialt og på jobb. Det kan redusere livskvaliteten til pasientene, selv om de er friske av sin kreftsykdom og ferdig med behandling. Selv om det er forsket en god del på dette, er det i det store og hele ukjent hva som forårsaker kronisk fatigue. Foredraget vil lufte tanker om mulige årsaker og introdusere et nystartet prosjekt som skal forsøke å avdekke mekanismer bak tilstanden.

I dette foredraget vil Alexander fra Oslo universitetssykehus fortelle oss om sitt forskningsprosjekt og forklare hvordan resultatene forhåpentligvis kan påvirke situasjonen for kreftrammede i fremtiden.

Møt en forsker
Møt en forsker er en arrangementsserie hvor man kan møte kreftforskere som forsker på varierte kreftspørsmål. Her kan man komme og lære noe nytt og samtidig få stilt spørsmål. Følg programmet på våre nettsider og meld deg på vitensenterets nyhetsbrev.

Arrangementene er gratis og åpent for alle, men krever påmelding.


Sted og tid
Kreftforeningens Vitensenter, Kongens gate 6, 0153 Oslo.
Dørene åpner kl. 16.30.
Foredraget starter kl. 17.00 og varer til 18.00.

Det blir kaffe og lett servering!

Det vil være mulig å utforske Kreftforeningens Vitensenter før og etter foredraget. Les mer om tilbudet på Vitensenteret her.

Velkommen!