tilbake

Frokostmøte - Skal vi utrydde livmorhalskreft i dag eller vente i 15 år?

Det er fantastisk at en kreftform kan utryddes. Når det gjelder HPV-relatert kreft, er dette faktisk mulig. Sverige har som mål om å utrydde livmorhalskreft på fem år. Norges plan er å bruke tre ganger så lang tid. 15 år der mange vil måtte gå gjennom unødvendig behandling, senskader og utsettes for fysiske og psykiske belastninger. HPV er årsak til en rekke kreftformer både blant kvinner og menn – kreftformer som er mulig å forebygge, men hvor forekomsten nå øker. Vi ser ingen grunn til å vente med å handle, og inviterer til frokostmøte for å diskutere hvordan vi kan komme raskere til målet med å utrydde livmorhalskreft og annen HPV-relatert kreft.

Tidspunkt
25.09.23 kl 08:00 - 25.09.23 kl 09:30
Påmeldingsfrist
25.09.23
Sted
Kreftforeningens Vitensenter i Kongens gate 6, inngang fra hjørnet Rådhusgata
OSLO
Ledige plasser
Antall ledige plasser:
27

Om arrangementet

Til møtet kommer Joakim Dillner, professor ved Karolinska og arkitekten bak prosjektet som skal utrydde livmorhalskreft i Sverige.
Vi får også presentert forslag fra Kreftregisteret til hvordan vi kan oppnå raskere utryddelse også i Norge.
Dessuten blir det panelsamtale om hvilke politiske ambisjoner vi har i Norge for raskere utryddelse av livmorhalskreft og annen HPV-relatert kreft.

Velkommen til frokostmøte!

Møtet er gratis, men krever at du melder deg på.

Program
0800-0830 Kaffe/frokost
0830-0900 Innledning: Sara Underland Mjelva, leder av seksjon forebygging i Kreftforeningen

o Opptrapping av kampen mot Livmorhalskreft og HPV-sykdommer: hvorfor og hvordan?
Mari Nygård, leder Forskningsavdelingen, Kreftregisteret.

o Sverige er i gang med å utrydde livmorhalskreft på 5 år. Joakim Dillner, professor i infeksjonsepidemiologi ved Karolinska Universitetet, og arkitekten bak prosjektet.

0900-0930 Panelsamtale. Thomas Axelsen, leder av politisk seksjon i Kreftforeningen i samtale med politisk ledelse i helse- og omsorgsdepartementet og stortingspolitikerne Sveinung Stensland (H) og Alfred Bjørlo (V).


Foto viser Joakim Dillner. Fotograf: Ulf Sirborn