Felles grunnkurs for likepersoner i Ålesund

Pasientforeningene og Kreftforeningen samarbeider om felles likepersonkurs lokalt.

03.05.24 kl 16:00 - 05.05.24 kl 14:00
18.04.24
Quality hotel Ålesund
Sorenskriver Bulls gate 7, ÅLESUND
Antall ledige plasser:
Påmeldingsfristen for kurset er utløpt

Kurset skal dyktiggjøre, trygge og motivere deg til å gå i gang med likepersonarbeidet. Program vedlagt.

På kurset:

• lærer du hva likepersonrollen går ut på og hva som forventes av deg som likeperson
  • får du forståelse av hvordan en likeperson kan støtte andre som er i en krevende situasjon
  • utvikler du ferdigheter i kommunikasjon, med ærlig vekt på aktiv lytting
  • får du innsikt i egne styrker og utviklingsområder som likeperson
  • får du kunnskap om ressurser som er tilgjengelig for deg, pasienter og pårørende

Kurset er for medlemmer i pasientforeninger som ønsker å bli likeperson. Personer som ønsker å bli likeperson ved det nye Vardesenteret på Ålesund sykehus vil bli prioritert.

Pasientforeningen din må godkjenne din deltakelse. Vi forventer at du deltar på hele kurset.

Dersom du trenger overnatting eller reise, bestiller du det i henhold til rutiner i din pasientforening.

Vedlagt finner du foreløpig program for kurset.

Før kurset ber vi deg gå gjennom digitalt forkurs: https://app.xtramile.no/kreftforeningen/course/64b3b94b-0beb-4e20-b7f4-10dfb9f099a6

Kurset er utviklet i samarbeid med Kirkens SOS.